Přeskočit na hlavní obsah

Milí rodiče,
na nějakou dobu ztrácíme kontakt s dětmi v náboženství. Proto jsme se rozhodli poprosit vás o pomoc při vzdělávání dětí v křesťanské nauce. Jednoduše dozvědět se něco nového o Pánu Bohu a naší víře i během pandemie. Proto bychom vás chtěli poprosit, abyste si našli čas během týdne a chvilku probrali s nimi nějako tématko. Pomoci může být také i materiál, který vám budeme zasílat jednou za týden. Jiná možnost v tu dobu neexistuje.

S dětmi se pravidelně v náboženství modlíme. Nezapomínejte na to nyní prosím doma a modleme se společně, abychom se jako lidé proměnili, přestali urážet Boha, abychom se vrátili k intenzivnímu hledání pravého smyslu života, za to, abychom dokázali vytlačovat strach posledních dnů důvěrou v Pána Boha. Modleme se společně za uzdravení všech, kdo už se nakazili, za to, aby pandemie co nejdřív ustoupila.
Ze vzdálené i bližší historie víme, že modlitba má velkou cenou. Tři kříže nad Novým Městem na Moravě stojí na poděkování za to, že v době morové epidemie tady nezemřel jediný člověk na mor. Pán Bůh vyslyšel jejich prosby. Stejný význam má pro Žďár Panna Maria Studniční. Její socha na Zelené Hoře je vyjádřením vděčnosti, že ani sem nákaza nevstoupila. A když se ještě přiblížíme, dostaneme se do Obyčtova, kde nenajdeme pomník padlých z první světové války. Při odchodu na frontu pan farář každého vojáka vyzpovídal a zasvětil Panně Marii. Každému z nich dal medailonek Panny Marie a všichni do jednoho se vrátili. Každý bojuje, jak umí. Určitě sledujete životní nasazení lékařů, intenzivní pomoc prodavačů, policie, armády a dalších, nabídnutí schopností všech maminek, babiček, tet, které vytáhly své šicí stroje a šijí a šijí a šijí. Máme v rukou nástroj modlitby, tak ho prosím také intenzivně využívejme. Děti znají krátké modlitby, kdy o něco prosíme nebo děkujeme. 
S darem modlitby a paměti na vás všechny
otcové pallotini

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

4. týden: Svátek Božího milosrdenství

Na víc pro ochotné: https://www.uschovna.cz/zasilka/XGU42J7IFVRD4MW5-C2F/

6. týden: Ježíš Dobrý Pastýř

Pozdrav od faráře